ارتباط شغل با بیماری های پوستی

– کسانی که به واسطه شغلشان در معرض طولانی مدت اشعه های ماوراء بنفش آفتاب هستند در طول زمان دچار شلی پوست، تغییرات رنگدانه ای، خال و مهم تر از همه سرطان های پوستی می شوند.. از جمله این افراد می توان به کشاورزان، دامداران، کارگران ساختمانی، رفتگران، رانندگان و پلیس راهنمایی و رانندگی اشاره نمود.

– خانم های خانه دار به علت تماس طولانی مدت با آب و مواد شست و شو از جمله مایع ظرفشویی، پودر رختشویی، وایتکس و … دچار شلی پوست و درماتیت تماسی تحریکی در محل دست ها می شوند که خارش دار بوده و در صورت عدم رعایت و پیشگیری تشدید می یابد. استفاده از دستکش و مرطوب کردن مرتب دست ها و کاهش دفعات شست و شو کمک کننده می باشد.

– کسانی که در تماس با گچ، سیمان، آهک، روغن، گازوئیل، بنزین و فراورده های نفتی دیگر هستند هم دچار اگزمای تماسی آلرژیک می شوند که بر خلاف نوع تحریکی که فقط در محل تماس با مواد شوینده ایجاد می شود، در محل هلی غیر از محل تماس هم رخ می دهد که به صورت ضایعات خارش دار التهابی به خصوص در دست ها می باشد. حصاصیت به فلزات و بدلیجات هم از همین نوع می باشد.

– گرمای زیاد در محل کار به خصوص در نانوا ها، کارگران کوره و کارگران معدن ایجاد عرق جوش می نماید که به علت تعریق بیش از حد است. خنک کردن و دور شدن از محیط گرم در کاهش ضایعات مؤثر است.

– آکنه شغلی در اثر تماس پوست با مواد روغنی و نفتی از جمله گازوئیل روغن، آزبست و آسفالت به خصوص در قسمت ران ها ایجاد می شود.
– تماس پوست با بعضی از مواد شیمیایی از جمله نقره و جیوه سبب ایجاد لک های تیره رنگ در محل تماس پوست می شود.

– نوازندگان سازهای بادی در لب و نوازندگان ویولون در چانه دچار افزایش ضخامت پوست و ضایعات پینه مانند می شوند.
– نجارها، آهنگران و مکانیک ها در دست ها دچار پینه و میخچه می شوند.

– به کسانی که با ماهی و آکواریوم سر و کار دارند توصیه می شود که از دستکش استفاده نمایند چون که بعضی از میکروب ها در محل خراش و زخم های سطحی دست ایجاد عفونت شدید می نمایند.

– آتش نشان ها و کسانی که در سردخانه ها و کوهستان و پیست اسکی و نواحی سرد کار می کنند هم دچار بیماری های پوستی از قبیل پرنیوز و frostbiteمی شوند که به علت افزایش حساسیت پوست به سرما رخ می دهد.

– در افرادی که با آب و محیط مرطوب سر و کار دارند از جمله ماهیگیران، شالیکاران و شناگران عفونت های میکروبی و قارچی شایع تر افراد دیگر است.

نویسنده : دکتر شهریار نظری

منبع : http://doctornazari.ir/index.php?ToDo=ShowArticles&AID=9553